EFT relatietherapie

Emotionally Focused Therapy
EFT is een op emoties gerichte relatietherapie, ontwikkeld door Dr. Sue Johnson in Ottawa. Het therapiemodel is gebaseerd op de snel ontwikkelende wetenschappelijke inzichten met betrekking tot hechting. Volwassenen die met elkaar een nabije of intieme relatie aan gaan, maken bij elkaar vaak oude hechtingsangsten of – pijnen wakker. De partnerrelatie wordt op deze manier soms tot een bron van spanning, maar kan ook een bron van genezing zijn. Het behandelmodel is protocollair opgebouwd en bestaat uit drie fases.

Op zoek naar de dans in jullie relatie
Elke relatie heeft zijn eigen “dans”. In veel relaties is deze “dans” in balans en versterken partners elkaar. Maar in andere relaties is de balans niet in evenwicht. De wil om er samen uit te komen is er wel, partners zien dat niet terug in het dagelijks (gezins-)leven. Relatietherapie is een systemische behandelmethode welke in zo’n geval uitkomst biedt.

Onder begeleiding van de EFT-therapeut gaan partners opnieuw op zoek naar de dynamiek van hun relatie en ervaren hoe ze de dynamiek kunnen beïnvloeden waardoor de relatie zich op een nieuwe manier kan ontwikkelen en individuele klachten verminderen of verdwijnen. Wij werken daarbij volgens de uitgangspunten van Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze vorm van relatietherapie richt zich op emoties. Praten over emoties kan lastig zijn – je hoeft dit niet al te kunnen! Uit onderzoek blijkt dat EFT zeer goed werkt bij het type ‘stille wateren, diepe gronden’.

Onderzoeken hoe u uzelf en uw relatie kunt ontwikkelen
Relatietherapie helpt om samen na te denken over de toekomst en stil te staan bij de verbinding en liefde voor elkaar. Het uiteindelijke doel is dat partners bewuster worden en zo vrijheid ervaren in het maken van keuzes. Hierdoor ontstaat ruimte om keuzes te maken die de eigen individualiteit vergroot en de verbondenheid met elkaar vertrekt.

EFT is er voor elk (echt)paar.

 

Met EFT los je samen relatieproblemen op.
EFT is er voor:

  • hetero- of homoseksuele (echt)paren;
  • (echt)paren die kort bij elkaar zijn of lang;
  • (echt)paren met problemen die lang duren of juist kort;
  • mensen van het type stille wateren, diepe gronden;
  • mensen met psychische problemen;
  • (echt)paren zonder geweld.

Erik van der Werf is EFT relatietherapeut bij Wolfert in Context.

Op de website van Stichting EFT Nederland vindt u meer informatie over deze vorm van relatietherapie.

https://www.eft.nl

Wolfert in Context

Op de website van Stichting EFT Nederland vindt u meer informatie over deze vorm van relatietherapie.

https://www.eft.nl