(v)Echtscheidingstherapie

U staat echt niet alleen.

Niemand wil in een (v)echtscheiding terechtkomen. Want scheiden, doet pijn en brengt veel zorgen, onrust en verdriet met zich mee. Toch overkomt het veel mensen. Wie in een scheiding terecht komt kan zich gedupeerd voelen, maar ook boos en machteloos. Maar u staat niet alleen.

Zijn er kinderen? Dan is het vaak extra moeilijk om te scheiden, omdat u dan niet alleen met uw eigen gevoelens te maken heeft, maar ook met die van uw kinderen. Bovendien zult u via de kinderen ook altijd verbonden blijven met uw ex-partner.

Voor kinderen is het noodzakelijk dat zij ook na de scheiding hun ouders kunnen blijven zien en van beide ouders mogen blijven houden. Dit kan een lastig verhaal zijn als ouders boos op elkaar blijven, want samenwerken tussen de ex-partners is noodzakelijk als het gaat om overdrachtsmomenten, schoolprestaties of kinderfeestjes. Zaken die ook behoren tot een ouderschapsplan.

De kinderen hebben het nodig dat hun ouders, ook na de scheiding, ouders blijven en dat zij van beide ouders mogen blijven houden en hen beide mogen blijven zien.

Praktijk Wolfert in Context kan u en uw (ex) partner helpen om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan en om het contact met uw ex- partner om te buigen van een benadering op ex- partnerniveau naar een benadering op ouderniveau.

Wolfert in Context